Nieuwe dierenwelzijnsorganisatie ‘De PoezenBubbel’ ziet het licht in Leuven

Drie oud-bestuursleden van Zwerfkat in Le(u)ven vzw (ZIL), Céline Vanderlinden, Steven Vermoere en Sabine Bovend’aerde, hebben de handen in elkaar geslagen en een nieuwe vzw opgericht. De naam PoezenBubbel vzw doet vermoeden dat het over een kattenorganisatie gaat, maar niets is minder waar.  Poes haar bubbel bestaat ook uit honden, weidedieren, reptielen en knaagdieren.

 

Vanuit hun verschillende professionele achtergronden en met hun ervaring in de asielwereld wil de PoezenBubbel asielen en dierenopvangen ondersteunen, voornamelijk op vlak van administratie en communicatie.  Het drietal weet immers hoeveel werk er is achter de schermen van zo een organisatie.  De bedoeling is om complementair te zijn aan reeds bestaande initiatieven. Zo werken ze nauw samen met Tuin van Bastet vzw die organisaties ondersteunt op vlak van de IT.

 

Céline Vanderlinden, voorzitter van de PoezenBubbel : “Onmiddellijk na onze oprichting stroomden de opdrachten eigenlijk al binnen.  Zo schreven we al de verkoopsvoorwaarden voor een webshop.    We ontwierpen een logo voor een opvang uit Mechelen. En we maakten promotiecampagnes voor organisaties uit Limburg en Vlaams-Brabant.”

 

“Naast onze ondersteunde functie wouden we echter toch ook iets heel concreet betekenen voor de Leuvense (huis)dieren, aangezien we alle drie Leuvenaars zijn. We hebben ervaren dat mensen die het moeilijk hebben zichzelf wegcijferen voor hun huisdieren. Daaruit is de intentie gegroeid om een dierenvoedselbank op te starten voor mensen die het financieel moeilijk hebben.”  De PoezenBubbel vzw is dit plan volop aan het uitwerken en kennis en ervaring aan het opdoen bij reeds bestaande initiatieven in andere provincies.  Er werd ook contact opgenomen met de bevoegde schepenen in Leuven om de ideeën toe te lichten en te bekijken hoe er eventueel kan samengewerkt worden met de stadsdiensten en zorginstellingen.

 

Steven Vermoere, secretaris van de PoezenBubbel besluit : “Om dit project te kunnen uitbouwen hebben we natuurlijk ook een budget nodig.  Daarom gaan we geld inzamelen, onder meer via het initiatief Samen altijd warmer en door de verkoop van een Poezenbubbelborrelbord.  Zo een aperitiefbordje kan voor 13 euro (18 euro met bubbels) op 14 november afgehaald worden in Leuven of Kessel-Lo.  Vrijwilligers staan ook klaar om de borrelbordjes coronaproof te leveren.”